16

Vergoeding & tarieven

Zorgkosten in een regulier verpleeghuis?

 

Een regulier verpleeghuis wordt volledig door de overheid gefinancierd. Dat wil zeggen, een verpleeghuis krijgt een totaalvergoeding voor zorg, huisvesting en service (zoals maaltijden). U betaalt achteraf, naar draagkracht, een vergoeding voor het wonen en de service aan de overheid terug via het CAK. Deze eigen bijdrage kan oplopen tot € 2.284,- per maand. Best fors dus. Vooral als de zorg niet voldoende toereikend is.

 

Particulier, in welke zin anders?

Moet u een hoge eigen bijdrage betalen voor reguliere zorg maar wilt u kwalitatief betere woonruimte, service en zorg dan in een regulier huis, dan kan dat door voor kleinschalig “particulier” te kiezen. Een kleinschalig huis zoals Jacobahof Zorgvilla krijgt alleen een vergoeding voor de WLZ-zorg (via het PGB). Dat betekent dat u de kosten voor de huisvesting en de service rechtstreeks aan ons betaalt.

 

 Wat zijn onze tarieven?

  • Afhankelijk van de ligging en grootte van uw appartement, betaalt u bij ons voor huisvesting en service een vast bedrag per maand, afhankelijk van het type appartement. Voor de normale studio’s en appartementen woont u bij ons vanaf € 2.250,- per maand waarbij ons grootste appartement inclusief service wordt verhuurd voor € 3.500,-.
  • In de zorgvilla zijn ook kleinere kamers beschikbaar voor een kleinere beurs. Omdat we een maatschappelijke bijdrage willen leveren bieden we bij een tweetal kamers onze prachtige woon-service aan onder “de kostprijs” . Onze bijzondere budgetkamer met service heeft u al voor  € 1.250,- per maand. Ook hebben wij een kamer met service voor € 1.750,- per maand. Voor deze kamers geldt een inkomenstoets.
  • Voor een partner wordt er een maandelijkse toeslag berekend.

 

Heeft u vragen over de tarieven van de huisvesting en service, neemt u dan contact met ons op. Wij lichten dit graag voor u toe.

 

PGB Zorg

Bovenop uw bijdrage aan ons voor het wonen en de service, leveren wij zorg passend bij uw indicatie.

 

U heeft recht op een budget aan zorg als u een indicatie heeft voor een ZZP4 of hoger. Hiermee krijgt u beschikking over een Persoonsgebonden Budget waarmee u zorg rechtstreeks mag inkopen bij een zorgverlener (Jacobahof). Deze zorg betaalt u niet zelf aan ons, de SVB zal uw budget voor u beheren. Dit volledige bedrag dient besteed te worden aan uw verzorging en verpleging.

 

Eigen bijdrage  op uw PGB zorg

Ondanks dat u de huur en service rechtstreeks bij uw zorgverlener (Jacobahof) inkoopt, zal de overheid een eigen bijdrage in rekening brengen op uw PGB. Deze eigen bijdrage is maximaal gesteld op € 683,40 Ook deze wordt achteraf door het CAK aan u berekend.

 

a