Nieuwsarchief van Jacobahof

Ons archief met nieuws uit de afgelopen jaren.
Volg ons op Facebook voor het huidige nieuws van de dag en een kijkje in ons huis.

Facebookpagina Zorgvilla Jacobahof


 

jacobahof oostvoorne fijne feestdagen

 

28 september 2017 – Artikel Lourens Magazine

Midden in het hart van Oostvoorne is sinds 2011 de luxe villa Jacobahof gevestigd. Deze particuliere residentie biedt optimaal wooncomfort en ouderenzorg aan senioren met een specifieke zorgvraag voor de laatste fase in hun leven. Lees verder…

 

jacobahof oostvoorne

 

25 september 2017 – Samenwerking met lokale zorgaanbieders

Zorgvilla Jacobahof gaat samen met een aantal lokale zorgaanbieders een unieke samenwerking aan om de dienstverlening aan de bewoners nog verder te verbeteren.

 

krantenbericht jacobahof samenwerking in de zorg

 

 

31 augustus 2017 – Zomeractiviteiten

Deze zomer hebben we samen met onze bewoners weer vele leuke activiteiten en uitjes mogen beleven. Hieronder een mooie fotoimpressie.

 

bewoners jacobahof oostvoorne

 

1 januari 2016 – Toetreding directie Residence Chateau te Den Haag

In het kader van een alliantie tussen Residence Chateau te ’s Gravenhage en Jacobahof Zorgvilla te Oostvoorne heeft mw. Tessa Corduwener vanaf 1 januari de operationele directietaken van Residence Chateau overgenomen van Mw. Anja Splinter. Voor meer informatie, download het persbericht.

website Residence Chateau

 

8 oktober 2015 – Voedingstransitie Verpleeghuis

Directeur Tessa Corduwener initieert samen met gerenommeerde onderzoekers een onderzoek naar verbetering van voeding bij bewoners in een verpleeghuis.

Onderzoek voeding verpleeghuis

 

29 augustus 2015 – Nieuwe uitstraling Jacobahof

Heeft u het al gezien? Wij hebben onze tuin en de gehele bestrating rondom de zorgvilla vernieuwd. In de tuin is nieuw gras aangelegd en is verder voorzien van fraaie beplanting. Om het geheel compleet te maken, hebben we ook drie schitterende zuilen met hortensia’s in de tuin en bij de entree laten plaatsen. We zijn er trots op!

 

Ook wordt de behoefte aan zonwering steeds groter en daarom zijn er zonneschermen en markiezen geplaatst. Deze zorgen voor verkoeling van het gebouw, daarnaast geeft dit het huis ook een markante uitstraling. Om het geheel compleet te maken, wordt er momenteel gekeken naar belettering van het pand, waardoor de zorgvilla nog beter zichtbaar wordt.

 

Tuin Jacobahof Zorgvilla

 

6 maart 2015 – In de uitzending bij “Tijd voor Meldpunt!”

Gisteren zijn we mooi in beeld gebracht door Omroep Max en heeft directeur Tessa in de uitzending reactie kunnen geven. Veel was niet nodig want beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Wat een geweldig en betrokken team hebben we toch en wat een mooie opsteker voor ons werk!

 

Onze belangrijkste boodschap: doe wat je doet met liefde en overtuiging! Wij werken er als team voor om samen de beste en fijnste zorg te verlenen en als we de beelden van ons filmpje zien dan zien we rust, vertrouwen en goede zorg. En daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! Tevens pleit het voor nieuwe zorginitiatieven en kleinschaligheid als nieuwe norm.

 

Bekijk het filmpje over de special van Omroep Max over de, te hoge kosten in de zorg, die er volgens hen toe leiden dat reguliere huizen soms slecht in staat zijn om goede zorg te verlenen.

 

Uitzending Tijd voor Meldpunt

 

19 januari 2015 – Omroep Max filmt een special over zorg

Op 19 januari is de filmploeg van Omroep Max gedurende de gehele dag in huis geweest om te filmen hoe het zorgproces rondom een bewoner in huis verloopt. Hetzelfde zullen ze doen in een regulier verpleeghuis om zo zichtbaar te maken waar de meeste zorg wordt verleend. Een misvatting is dat in de particuliere zorg de bewoners zelf bijbetalen voor hun zorg. Ook in een particulier huis komt het zorgbudget uit de AWBZ. Waarom het dan bij ons wel lukt om meer handen aan het bed te krijgen? Kijk naar de uitzending: “Tijd voor Meldpunt!” op vrijdag 6 maart om 18:05 bij omroep Max. Zij zoeken naar een antwoord op die vraag.

Opnames Tijd voor Meldpunt bij Jacobahof         Opnames Tijd voor Meldpunt

 

4 december 2014 – Bredere expertise zorgteam vereist

 

Jacobahof Zorgvilla loopt in de regio Voorne Putten voorop met haar hoogwaardig zorgconcept voor particuliere verpleeghuiszorg. Alhoewel de veranderingen in de zorg een verzwaring van de zorgvraag betekent, is ons zorgconcept helemaal klaar voor de toekomst. Met een enthousiast zorgteam dat wordt gekenmerkt door een hoog percentage aan goed gekwalificeerde zorgprofessionals, maken wij graag het verschil. Hiermee bieden wij een brede expertise en onderstrepen wij ons motto: Wonen zoals thuis, waar zorg altijd dichtbij is!  Lees meer info.

16 september 2014 – Kwaliteit op een hoger plan met elektronisch cliëntendossier

 

Om de kwaliteit van zorg voor onze bewoners nog beter te kunnen borgen, zijn wij medio 2014 overgestapt naar het elektronische cliëntendossier. Het dossier is een beveiligd computerprogramma welke zorgvuldig is ontwikkeld met het zorgleefplan als leidraad. Op speciale tablets houden alle medewerkers de zorgrapportages bij in het systeem met een speciale (beveiligde) inlogcode. Bovendien beschikken huisartsen over een aparte account waarin zij zaken kunnen beschrijven. Ook onze specialist ouderengeneeskunde kan meekijken wat er wordt gerapporteerd. In de toekomst is het zelfs mogelijk dat vanaf huis mee kan worden gekeken met de zorgrapportage van uw familie. We zullen u daar binnenkort meer over vertellen.

 

26 april 2014 – Sponsoring Agathahoeve

 

Jacobahof Zorgvilla is officieel sponsor van de kinderboerderij Agathahoeve. In de Agathahoeve werken jongeren met een verstandelijke beperking. Ze verzorgen daar de dieren en worden daarin begeleid. Het is dus een werkproject, net zoals wij zelf in de Jacobahof Zorgvilla bieden aan een medewerkster met een verstandelijke beperking.

De kinderboerderij zal 6-wekelijks langskomen met dieren!

Dieren op bezoek bij Jacobahof

 

7 augustus 2013 – NOS komt filmen in de zorgvilla

Naar aanleiding van ontwikkelingen in de markt en de toename van het aantal zorgvilla’s in Nederland, is de NOS in onze zorgvilla komen filmen. Meer zorgvilla’s mogen misschien leiden tot minder zicht op de kwaliteit, bij onze zorgvilla is die kwaliteit aantoonbaar goed geborgd. Reden te meer om trots onze villa aan de buitenwereld te tonen!

 

1 juli 2013 – Samenwerking  Specialist Ouderengeneeskunde is een feit!

Vanaf 1 juli is zelfstandig werkend Specialist Ouderengeneeskundige Mw. Dr. Petra Borsje verbonden aan de zorgvilla. Voor bewoners met een ZZP 5 en hoger wordt zij, naast de reguliere huisarts, betrokken bij alle medische vraagstukken rondom bewoners. Voor ons is het van essentieel belang om, bij de complexe zorgvraag van onze bewoners, specialistische kennis in te kunnen schakelen.

 

18 september 2012 – Kwaliteit aantoonbaar geregeld en geborgd!

Op 6 september jongstleden hebben wij een bezoek gekregen van de Inspectie van de gezondheidszorg (IGZ) als onderdeel van het toezicht op nieuwe toetreders die vallen onder de kwaliteitswet zorginstellingen. In een gesprek van drie uur werden alle 24 punten die volgens de IGZ voorwaardenscheppend zijn voor verantwoorde zorg uitgebreid bekeken, besproken en beoordeeld.

De beoordeling is uitgewerkt in een verslag. In ons geval een kort verslag want we hebben op alle voorwaarden een “ja” ontvangen. Deze beoordeling is wel uniek in de particuliere woonzorg, er zijn weinig kritiekloze rapporten te vinden. “Wij willen ons positief onderscheiden, op alle vlakken. En we maken dat, aantoonbaar, waar.” aldus Tessa Corduwener, directrice van de zorgvilla.

Team Jacobahof

Lees hier het rapport van de IGZ:

Inspectierapport IGZ 2012 Jacobahof

 

20 april 2012 – Jacobahof Zorgvilla 5 sterren!

Met trots hebben wij 5 sterren ontvangen van de oprichters van zorghotels.nu. Tijdens een uitgebreide inspectie werd gelet op praktische zaken zoals afmetingen van de appartementen, aparte slaapkamers, liften, drempels, etc. Ook zijn wij beoordeeld op inrichting, bejegening, sfeer & kwaliteit van het eten. Met 5 sterren behoort Jacobahof Zorgvilla tot de “top zorgresidenties van Nederland”.

John Faber, oprichter van zorghotels.nu; “De wijze waarop de directie bezielend leiding geeft is terug te zien in de liefdevolle wijze waarop de zorg verleend wordt. Onze complimenten aan de directie en het zorgteam van Jacobahof Zorgvilla.”

 

18 april 2012 – Verdere professionalisering van de medewerkers

Onze medewerkers zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden: de V&VN. Door aangesloten te zijn bij de beroepsvereniging kunnen we verder bouwen aan professionalisering van de medewerkers door actieve registratie van de genoten opleiding en nascholingen. Hierdoor bouwen zij een online bekwaamheidsregistratie op en worden ze gestimuleerd tot het volgen van seminars en trainingen.

Onze medewerkers zijn allen extern geschoold en getoetst op hun voorbehouden en risicovolle handelingen. Wettelijk dient dit elke 2 jaar te gebeuren. U wilt er toch toch zeker van zijn dat u door bekwame medewerkers wordt verzorgd?!

Certificaten medewerkers Jacobahof Zorgvilla

Wij gaan in 2012 voor uitmuntende zorg!

 

1 november 2011 – We zijn geopend!

Al een week zorgen we dat er in de avonduren lampen branden en de haard aan is. Vanaf vandaag doen we dat met bewoners. Ook is er vandaag een stuk in het regionale AD te vinden over onze villa.

 

2.b