Financiën

Onze tarieven

Dat particulier voor een hoop mensen haalbaar is bewijst Jacobahof Zorgvilla. Door de verscheidenheid aan appartementen en kamers is er voor een grote verscheidenheid aan budgetten een mogelijkheid tot het wonen in de zorgvilla.

In een particulier huis zoals het onze betaalt u de vergoeding voor huur- en service rechtstreeks aan ons.

  • Afhankelijk van de ligging en grootte van uw appartement, betaalt u bij ons voor huisvesting en service een vast bedrag per maand. Voor de normale studio’s en appartementen woont u bij ons vanaf € 2.250,- per maand.
  • In de zorgvilla zijn ook kleinere kamers beschikbaar, voor de kleinere beurs. Omdat we een maatschappelijke bijdrage willen leveren bieden we bij 2 kamers onze prachtige woon-service aan onder “de kostprijs”. Onze bijzondere budgetkamer met service heeft u al voor € 1.250,- per maand. Ook hebben wij een kamer met service voor € 1.750,- per maand. Voor deze kamers geldt een inkomenstoets.
  • Voor een partner wordt er een maandelijkse toeslag berekend.

Heeft u vragen over de tarieven van de huisvesting en service, neemt u dan contact met ons op. Wij lichten dit graag voor u toe.

Met een Persoonsgebonden Budget (PGB) zorg inkopen

Bovenop uw bijdrage aan ons voor het wonen en de service leveren wij zorg die past bij uw indicatie. U heeft recht op een budget aan zorg als u een indicatie heeft voor een ZZP5 of hoger. Hiermee krijgt u beschikking over een Persoonsgebonden Budget waarmee u zorg rechtstreeks mag inkopen bij Jacobahof (uw zorgverlener).

Deze zorg betaalt u niet zelf aan ons, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zal uw budget voor u beheren. Dit volledige bedrag dient besteed te worden aan uw verzorging en verpleging.

U doet er goed aan om de website van de SVB (www.svb.nl) op uw gemak door te nemen. Het is namelijk voor de SVB van belang van wie u de zorg ontvangt. U kunt gerust zijn, Jacobahof Zorgvilla staat ook hier goed aangeschreven. De SVB zal u ook informeren over zaken als: wanneer uw zorgverlener zal worden uitbetaald of hoe u een PGB aanvraag kunt indienen.

Eigen bijdrage op uw PGB zorg

Ondanks dat u de huur en service rechtstreeks bij Jacobahof inkoopt, zal de overheid een eigen bijdrage in rekening brengen op uw PGB. Deze eigen bijdrage is vastgesteld door het CAK. Ook deze wordt achteraf door het CAK aan u berekend. Controleert u bij het CAK hoe hoog uw eigen bijdrage is.

Bewoner meneer jacobahof zorgvilla oostvoorne
Bewoonster particuliere zorginstelling Jacobahof aan de koffie

Chris Peters
Chris Peters
2021-12-25
Zo zou zorg overal moeten zijn! verdienen ouderen
Monique Van Rooijen
Monique Van Rooijen
2020-08-19
Zo blij met en trots op het personeel van de Jacobshof. Mijn oma van 96 jaar wordt hier supergoed verzorgd. Echt complimenten zeker in deze moeilijke tijd.
J Kokken
J Kokken
2019-05-11
Prachtig zorgvilla